Queen Vans, Suriname

Introductie

Onderaan staan de contactgegevens. Bij vragen kun je ook contact opnemen met Planetary Service (Otto Kroesen) – zie onder contact. Voorbereiding op en supervisie van deze stage gaat in overleg met de opdrachtgever en Planetary Service.

Queen Vans Hair & Nails

Vanaf 2011 is Queen Vans Hair & Nails niet meer weg te denken uit de Surinaamse samenleving. Naast het wassen en knippen van ruim 1.000 actieve klanten, worden er in de avond diverse ondernemingsgerichte trainingen verzorgd. Een mooie kweekvijver voor potentiele nieuwe jonge ondernemers die met eigen Surinaamse producten zowel de binnenlandse als wereldmarkt op gaan. Vanessa Grootfaam is eigenaresse van Queen Vans Hair & Nails en het productiebedrijf Rosanna Salvation. Vanaf 2016 zijn zo’n 23 producten op de markt gezet en ruim 15.000 items verkocht met labels. De labels hebben een internationale barcode en voldoen aan de vereiste van het Surinaamse standaarden bureau. Vanessa Grootfaam heeft zelf diverse trainingen verzorgd en genomen in o.a. China, Curaçao, Barbados, Kaaimaneilanden en Suriname. Met haar netwerk van ruim 5.500 volgers heeft zij een groot bereik en kan zij een impact maken voor de jonge startende ondernemers.

In de afgelopen jaren komen er steeds meer personen op haar pad die naar werk zoeken en zichzelf willen ontwikkelen. Om deze groep te ondersteunen en zelfredzaam te maken, worden haar huidige activiteiten uitgebouwd met een vernieuwde productieruimte, de inrichting van een lab en de opzet van een trainingscentrum. Hieraan zijn diverse stagopdrachten te koppelen op diverse niveaus, zowel voor individuen als in groepsverband.

Locatie

De salon is een ruimte van ongeveer 10 x 12m met daarnaast een aparte ruimte voor o.a. scrubbehandeling, massage en het maken van producten. Het bevind zich op het terrein van een dovenschool (Kennedyschool) in Paramaribo.

De productieruimte is een uitgebouwde woning met diverse ruimten (omgeving Ringweg, Paramaribo). De productieruimte (o.a. olie, shampoo, leavin, haarmasker, scrub, zeep) is 7 x 5m groot met een aangrenzend magazijn van 4 x 5m, een natte ruimte (douche / toilet) en een aangrenzende ruimte waar de zaden en bladeren tot olie worden verwerkt. Aan deze ruimte zijn nog 2 ruimtes (3x3m en 3x2m) gekoppeld die zijn in te richten tot een lab.

Stageopdrachten

1. Studenten landbouw / tuinbouw – HBO niveau: 22 Surinaamse grondstoffen (noten, bladeren) worden op dit moment lokaal ingekocht. Op welke manier zou dit kunnen worden verbouwd in combinatie met een cacaoaanplant van 1500 m².

2. Studenten laboratorium onderwijs – HBO niveau: helaas worden enkele grondstoffen voor de cosmeticaproducten geïmporteerd. Onderzoek welke grondstoffen lokaal kunnen worden gemaakt.

3. Studenten bouwkunde / makelaardij – HBO niveau: Voer een locatieonderzoek uit / haalbaarheidsstudie voor een op te zetten trainingscentrum voor vrouwen / drop-outs, tienermoeders, jonge ondernemers.

4. Studenten leerkrachtenopleiding – HBO niveau: stel diverse curricula op voor BBL / BOL MBO opleidingen, gericht op praktijk / ondernemerschap in de richting van kapper, pedicure, manicure, visagie, massage. Gekoppeld aan de Surinaamse situatie.

5. Studenten laboratoriumonderwijs– HBO niveau: certificeer het productiebedrijf en het op te zetten lab zodat het aan internationale standaarden voldoet voor export en externe lab opdrachten.

6. Studenten productontwikkeling – HBO niveau: ontwerp en optimaliseer de verschillende machines waarmee nu de diverse oliën worden geperst uit noten en bladeren.

7. Studenten handel en economie – HBO niveau: zoek een buitenlandse afzetmarkt en begeleid de eerste verkoop.

De uit te voeren deeltaken zijn verder uit te schrijven per niveau / opdracht / student / groep.
Voor de stagiair is dit een unieke kans om in een korte tijd concreet een bijdrage te leveren aan Surinaamse jonge ondernemers.
Ook kan per opdracht onderzocht worden wat vanuit Nederland bijgedragen kan worden door middel van intensieve communicatie maar zonder naar Suriname te reizen.

De opdrachtgever is Vanessa Grootfaam, eigenaresse van Queen Vans Hair & Nails. Er wordt gestreefd naar een samenwerking met Surinaamse stagiairs en geïnteresseerde tijdens de stage voor een onderlinge uitwisseling . De standplaats van de stage is de kapsalon en / of de productieruimte voor minimaal 4 dagen per week gedurende de stageperiode. Reis-en verblijfkosten zijn voor rekening van de student. Werving voor aan het stageproject verbonden projectkosten is optioneel.

Let op: een student is nog in zijn onderwijsproces en lerend. Dit neemt niet weg dat Queen Vans Hair & Nails deze opdracht serieus neemt en ook een bepaalde inzet en aanwezigheid van de student verwacht. Als stagiair wordt je onderdeel van het bedrijf en begeleid gedurende de stageperiode. Naar geschikte medewerkers en vrijwilligers is het altijd op zoek.

Stuur een sollicitatiebrief en CV waardoor we je sollicitatie in behandeling kunnen nemen.
Queen Vans Hair & Nails
T.n.v. mvr. V. Grootfaam
Paramaribo, Suriname
QueenVansSalon@gmail.com
Voor vragen: +597 729-8229 (WhatsApp)

Johan Adolf Pengelstraat 158 | Paramaribo | Suriname
maandag t/m zaterdag | 9:00u – 17:00u | Behandelingen uitsluitend volgens afspraak
+597 – 425 702 | +597 – 88 68 338 | +597 – 729 82 29 | QueenVansSalon@gmail.com

Johan Adolf Pengelstraat 158 | Paramaribo | Suriname
maandag t/m zaterdag | 9:00u – 17:00u | Behandelingen uitsluitend volgens afspraak
+597 – 425 702 | +597 – 88 68 338 | +597 – 729 82 29 | QueenVansSalon@gmail.com